2min

OnePlus heeft bekendgemaakt dat het de opvolger van de OnePlus One, de OnePlus Two, op 28 juli zal presenteren. De Chinese fabrikant gaf verder geen nieuwe details vrij, eerder maakte de fabrikant al bekend dat ze hebben gekozen voor de nieuwe versie van de Snapdragon 810, die geen last meer zou moeten hebben van oververhitting en een USB Type C-poort.

De OnePlus 2 is de langverwachte opvolger van de OnePlus One (review), dit toestel is uniek in zijn soort vanwege de bedrijfsstrategie. Het toestel wordt verkocht met een zeer kleine marge en is alleen op uitnodiging beschikbaar. Hierdoor kan OnePlus nooit met een voorraad blijven zitten, ook wordt er vrijwel geen reclame voor het toestel gemaakt en draait de verkoop puur op gratis media-aandacht en mond tot mond reclame. Hierdoor is het mogelijk om een high-end smartphone die bij concurrenten vaak 500 tot 700 euro kost aan te schaffen voor een prijskaartje van zo’n 300 euro.

Hierdoor was de eerste OnePlus een groot succes, de vraag is natuurlijk of de fabrikant dat kunstje kan herhalen. Het heeft in elk geval wederom voor de snelst beschikbare chip gekozen, de Snapdragon 810, maar die heeft ook last van oververhitting wat minder positief is. OnePlus kiest echter voor versie 2.1 van de chip die daar geen last meer van zou moeten hebben. De enige chip in de markt die op dit moment sneller is, is de Exynos van Samsung die gebruikt is in de Galaxy S6, maar die is voor zover bekend niet af te nemen door concurrenten.

Verder kiest de Chinese fabrikant als een van de eerste smartphonefabrikanten voor een USB Type C-poort, een aansluiting die we nog veel gaan zien de komende tijd en die uiteindelijk de micro USB 2.0-poort gaat vervangen. Het voordeel van deze nieuwe poort is dat de kabel er ook ondersteboven in kan. Verder is het afhankelijk van welke USB-versie gebruikt wordt of er nog meer toegevoegde waarde is. De nieuwe aansluiting kan met USB 2.0 maar ook met het veel snellere USB 3.1 werken.

OnePlus heeft aangegeven dat het nieuwe toestel gepresenteerd zal worden via virtual reality. Wellicht dat het toestel daarvoor ook aanpassingen heeft gekregen.

De OnePlus 2 maakt uiteraard opnieuw gebruik van Android, met daaroverheen een eigen schil van OnePlus genaamd OxygenOS. Hierin zitten enkele kleine aanpassingen verwerkt.