2min

Dell gaat de Latitude 12 Rugged-tablet ook in Nederland beschikbaar maken, de tablet moet vanaf eind deze maand beschikbaar zijn. Het grote voordeel van een Rugged-tablet is dat deze waterdicht is en tegen een stootje kan door zijn speciale behuizing.

De Dell Latitude 12 Rugged-tablet is een tablet met een 11,6 inch scherm met een schermresolutie van 1366 x 768 pixels. De tablet is zowel binnen als buiten goed te gebruiken, zo kan de tablet binnen worden gekoppeld aan een extern toetsenbord of dockingstation. Terwijl er buiten gewerkt kan worden in direct zonlicht en in vieze en natte omgevingen. De tablet heeft een IP65-certificering wat betekent dat de tablet ook onder water is te gebruiken tot 1,5 meter, ook kan de tablet tegen een stootje, valpartijen van 1,2 meter moeten geen probleem zijn. Hogere valpartijen overleefd de tablet in de meeste gevallen ook wel, maar hierop wordt geen garantie gegeven.

Aan de binnenkant heeft Dell gekozen voor een Intel Core M-processor, 8 GB aan werkgeheugen en maximaal 512GB aan opslagcapaciteit. Verder zijn er twee verwisselbare accu’s in de tablet aanwezig zodat je kan blijven doorwerken en het systeem niet hoeft af te sluiten. De prestaties van een Core M-processor zijn beter als van een standaard Atom-processor maar niet zo krachtig als een Core i3 of Core i5. Daar staat tegenover dat de M-processor wel zeer energiezuinig is.

Het prijskaartje van de Dell Latitude 12 Rugged-tablet begint bij 1729 euro exclusief BTW. Goedkoop is de tablet dus zeker niet, maar de tablet is dan ook gericht op een zeer specifieke doelgroep.