Alle pc-fabrikanten presenteren in deze dagen hun nieuwe hardware, de zesde generatie Intel Core processoren zijn nu beschikbaar en dat betekent dat er nieuwe modellen op komst zijn. Dell heeft onder meer een nieuwe Dell XPS 12 gepresenteerd, dit is een tablet met een toetsenbord die in elkaar geklikt kunnen worden, de tablet is echter ook los te gebruiken.

Dell concurreert met de XPS 12 eigenlijk met de Surface-producten van Microsoft. De Dell XPS 12 beschikt echter niet over een toetsenbordcover maar over een echt fysiek toetsenbord. De schermranden van de Dell XPS 12 zijn zo dun mogelijk gehouden om de tablet niet groter te maken dan nodig is. Standaard levert Dell de XPS 12 met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, maar er is ook een variant met een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels.

De behuizing van de tablet is gemaakt van magnesium wat de bouwkwaliteit ten goede komt. De tablet is slechts 8mm dik en weegt 790 gram. Aan de binnenkant kiest Dell voor dezelfde strategie als HP. Het stopt een Intel Core M-processor in de tablet en geen Intel Core i5 of i7-processor. Microsoft is de enige die enorm krachtige processoren in zijn Surface Pro-producten stopt, andere fabrikanten kiezen voor de goedkopere en minder krachtige Core M-processoren. Het opladen van de tablet gebeurd via een USB Type C-poort, daarvan zijn er twee aanwezig op de tablet. Aan de achterkant is een 8 megapixel camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel camera. Helaas beschikt de camera niet over Realsense en werkt Windows Hello dus niet op dit model.

Het toetsenbord wordt standaard meegeleverd door Dell en biedt een volledige touchpad van glas en ondersteuning voor meerdere vingers. Verder levert Dell ook een stylus-pen mee.

Het instapmodel beschikt verder over 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit voor 999 dollar. De versie met 4K-scherm, 8GB werkgeheugen en 256GB aan opslagcapaciteit kost 1299 dollar. De prijzen in euro’s en de exacte beschikbaarheid in de Benelux is nog niet bekendgemaakt. Dell houdt het op ergens in de komende maanden.