Het toestel in kwestie is geen verrassing meer, foto’s van dit toestel zijn al eerder uitgelekt, maar dit is de eerste keer dat we ook het toetsenbord te zien krijgen. Nu blijkt dat de onderkant kan worden uitgeschoven en er dan een fysiek toetsenbord tevoorschijn komt. De BlackBerry met Android wordt dit najaar nog verwacht.

BlackBerry heeft de strijd op de smartphonemarkt verloren en heeft nu een vernieuwde strategie, het bedrijf wil zijn software en enterprisediensten gaan uitbreiden naar andere mobiele besturingssystemen. Aangezien BlackBerry zijn klanten moet zien te overtuigen is het ontwikkelen van een eigen Android-toestel geen overbodige luxe. Het lijkt erop dat de BlackBerry Venice, het toestel op de foto, BlackBerry’s eerste Android-toestel gaat worden.

Op basis van de afbeelding blijkt dat BlackBerry gewoon een licentieovereenkomst is aangegaan met Google om de Google Play Store te mogen leveren. BlackBerry kiest dus niet voor een eigen Android-implementatie met bijvoorbeeld de App Store van Amazon.

Nu BlackBerry een volwaardig Android-toestel gaat maken, gaat het zich proberen te onderscheiden door een fysiek toetsenbord mee te leveren. Er zijn gebruikers die nog steeds zweren bij een fysiek toetsenbord, deze mensen hebben op Android maar weinig keuze. Daar brengt BlackBerry straks verandering in.

De BlackBerry Venice verschijnt naar verluidt in november in de Verenigde Staten, het toestel beschikt over een 5,4 inch-scherm met naar verluidt een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toetsenbord kan worden uitgeschoven uit de onderkant van het toestel. Wij zijn vooral benieuwd of dat niet ten kosten gaat van de accucapaciteit. Verder zou het toestel beschikken over een 18 megapixel camera aan de achterzijde en 5 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 808-chip en 3GB aan werkgeheugen.

Of het toestel ook in Europa beschikbaar komt is nog onduidelijk.