2min

Er is een afbeelding online verschenen van een nieuw BlackBerry-toestel met Android. Het gaat om een zogenaamde persrender. Wat opvallend is aan de afbeelding is dat ook de Google Play Store aanwezig is in de afbeelding. BlackBerry werkt dus aan een officieel Google gecertificeerd Android-toestel.

BlackBerry dat aan een Android-toestel werkt, wellicht is die keuze een paar jaar te laat gemaakt, maar feit is dat het bedrijf er druk mee bezig is. De vraag is alleen of er nog gebruikers zijn die graag een BlackBerry-smartphone willen in plaats van bijvoorbeeld een Samsung-smartphone.

De geruchten over een BlackBerry-toestel met Android doen al langer de ronde, de verwachting was echter dat BlackBerry zou kiezen voor de open source versie van Android met daarop de Amazon App Store in plaats van een Google gecertificeerd toestel met de Google Play Store. Deze afbeelding bewijst echter dat BlackBerry kiest voor een Google gecertificeerd toestel.

De reden dat BlackBerry een Android-toestel maakt zou niet zijn omdat het afstapt van het eigen BlackBerry OS, maar omdat het wil bewijzen dat een Android-toestel net zo veilig gemaakt kan worden met BlackBerry Enterprise Services als een BlackBerry-toestel. In hoeverre die vlieger op gaat zullen we tijdens de presentatie van het toestel gaan horen. Het is bekend dat Google redelijk wat informatie verzamelt op de Android-toestellen en die vervolgens doorstuurt naar zijn servers.

Het BlackBerry-toestel met Android heeft de codenaam Venice, op de afbeelding is geen fysiek toetsenbord te zien, hier werd eerder wel over gesproken. Of dat toetsenbord nog ergens verborgen zit is onduidelijk maar het lijkt er niet op. Verder zou het toestel voorzien zijn van de Snapdragon 808-chip met zes rekenkernen. Het gekozen scherm zou een afmeting hebben van 5,4 inch en een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Wanneer we het toestel kunnen verwachten is nog onduidelijk.