2min

Er zijn nieuwe foto’s op internet verschenen waarin het BlackBerry-toestel met Android en een uitschuifbaar toetsenbord te zien is. Het gaat om het BlackBerry-toestel met de codenaam Venice. Op de afbeeldingen is het toestel gaat te zijn en het lijkt te draaien op Android 5.0 Lollipop, maar met de nodige aanpassingen door BlackBerry.

Het is al enige tijd duidelijk dat BlackBerry werkt aan een overstap naar Android, zowel dit toestel als de bestaande BlackBerry Passport zullen voorzien gaan worden van Android in de toekomst.

Of BlackBerry het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem in de toekomst laat varen en helemaal overstapt is nog niet duidelijk, maar het bedrijf gaat in elk geval zijn aanwezigheid op Android verder vergroten. BlackBerry is al ruim 10 jaar marktleider waar het aan komt op het leveren van de veiligste mobiele telefoons. Nu het eigen BlackBerry-besturingssysteem op sterven na dood is, moet het bedrijf overstappen op een besturingssysteem dat wel populariteit geniet en waar nog geld mee verdiend kan worden.

Het Android-besturingsysteem lijkt op dit moment de enige optie te zijn voor de Canadese fabrikant omdat het besturingssysteem volledig open is en door BlackBerry kan worden aangepast. Dit is bij Windows 10 Mobile en iOS niet mogelijk. Waarschijnlijk gaat BlackBerry proberen dezelfde veiligheid en enterprisediensten te leveren op Android dan het nu met BlackBerry 10 doet. Om te bewijzen dat het ook echt werkt horen daar ook BlackBerry-telefoons bij die op Android draaien.

Daaronder valt de BlackBerry Venice, een groot Android-toestel met een scherm van 5,4 inch en een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels met aan de binnenkant een Snapdragon 808-chip. Het meest unieke zit echter aan de achterkant een uitschuifbaar toetsenbord waardoor je gewoon kan typen.

Wanneer BlackBerry zijn Android-telefoons gaat presenteren is nog onduidelijk, maar gezien het aantal foto’s dat uitlekt kan het niet heel lang meer duren.