2min Devices

‘BlackBerry met Android en toetsenbord heet BlackBerry Priv’

BlackBerry werkt al enige tijd aan nieuwe smartphones die niet langer draaien op BlackBerry 10, maar op Android. Het toestel met het uitschuifbare toetsenbord stond bekend als de BlackBerry Venice, maar krijgt de naam BlackBerry Priv, dat meldt Evan Blass op Twitter.

BlackBerry wil waarschijnlijk met de naam Priv de nadruk leggen op private (privé) of privacy. BlackBerry is al jaren de specialist als het gaat om veilige en versleutelde smartphones. Helaas heeft het bedrijf niet snel genoeg ingehaakt op alledaagse functionaliteiten waardoor Android en iOS de bovenhand hebben gekregen in de smartphonemarkt. Nu gaat BlackBerry proberen weer een beetje terug te komen in de markt door zijn enterprisediensten zoals encryptie en veilige omgevingen beschikbaar te maken op Android.

Om de komst van BlackBerry naar Android nog overtuigender te maken wil het ook actief worden met eigen Android-smartphones. Een van de eerste BlackBerry Android-smartphones zal de BlackBerry Prive worden. Een smartphone met een touchscreen maar ook met een uitschuifbaar fysiek qwerty-toetsenbord. Het touchscreen krijgt naar verluidt een afmeting van 5,4 inch. Aan de binnenkant zou zijn gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 808-chip met 3GB werkgeheugen.

Wanneer we de nieuwe BlackBerry kunnen verwachten is onduidelijk maar gezien de hoeveelheid informatie er uitlekt rekenen we op dit jaar nog. Of BlackBerry het toestel dan ook in Nederland gaat uitbrengen is echter nog maar de vraag. Verder zijn er al bewijzen uitgelekt dat bestaande BlackBerry-smartphones de optie krijgen te updaten naar Android. Of Blackberry op termijn helemaal afscheid neemt van het eigen besturingssysteem is nog onduidelijk.

Bron:Twitter