LG heeft een nieuwe tablet gepresenteerd, de LG G Pad II 10.1, het bedrijf gaat opnieuw proberen voet aan de grond te krijgen op de tabletmarkt. Op basis van de specificaties vermoeden wij dat het een krachtige maar betaalbare tablet gaat worden. Al heeft LG nog geen prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt.

De nieuwe tablet van LG beschikt over een Qualcomm Snapdragon 800, dat is een high-end chip van Qualcomm uit 2014. Aangezien de chip inmiddels steeds minder wordt gebruikt is die waarschijnlijk een stuk goedkoper om in te kopen, wat dat betreft een goede keuze want nu heeft LG een tablet met zeer goede prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Verder heeft LG gekozen voor 2GB aan werkgeheugen.

Het scherm in de LG G Pad II 10.1 heeft een formaat van 10,1 inch, de schermresolutie bedraagt 1920 x 1200 pixels oftewel Full HD. Dat tablet is verder 7,8mm dik en weegt 589 gram. De accu heeft een capaciteit van 7400 mAh wat redelijk fors is. Deze nieuwe LG G Pad 10.1 is als het ware een grotere versie van de LG G Pad 8.3 (review) van vorig jaar.

Wanneer we de tablet kunnen verwachten in Nederland en België is nog onduidelijk, evenals de prijs, maar waarschijnlijk krijgen we dat volgende week te horen op de IFA in Berlijn.