1 min

Slechts nieuws voor mensen met een Lumia 530, HTC One 8S of Huawei Ascend W1, deze toestellen zullen geen upgrade gaan krijgen naar Windows 10 Mobile. Reden hiervoor is dat de toestellen te weinig opslagcapaciteit hebben, ze beschikken over slechts 4GB terwijl minimaal 8GB is vereist. Daarnaast is ook 1GB aan werkgeheugen vereist en ook daar voldoen te toestellen niet aan.

Microsoft heeft op zijn website bekendgemaakt dat een hele vrachtlading aan Windows Phone-toestellen wel een upgrade krijgen naar Windows 10 Mobile, maar de enorm populaire Lumia 530 is de grote afwezige in dit lijstje, evenals enkele minder populaire toestellen. De reden hiervoor wordt ook gegeven want toestellen hebben minimaal 8GB aan opslagcapaciteit en 1GB aan werkgeheugen nodig om Windows 10 te kunnen draaien.

De minimale opslagcapaciteit van 8GB wordt expliciet genoemd door Microsoft op de website. Dat er minimaal 1GB aan werkgeheugen vereist is maken we op uit het feit dat de Lumia 635 alleen een upgrade krijgt naar Windows 10 Mobile als het toestel over 1GB aan werkgeheugen beschikt. Dat toestel is in twee configuraties verkocht, met 512MB en met 1GB aan werkgeheugen.

Windows 10 Mobile zal in totaal zo’n 5GB aan opslagcapaciteit vereisen, daarmee is de installatie alleen al te groot voor deze toestellen. De reden voor de forse toename in opslagcapaciteit ligt voornamelijk bij de ondersteuning van het draaien van Android-apps.