2min

Microsoft heeft een nieuwe build beschikbaar gemaakt van Windows 10 Mobile voor de Windows Insiders met een Lumia die origineel op Windows Phone 8.1 draait. De nieuwe build moet het bedrijf een stuk dichterbij de uitrol van Windows 10 Mobile naar alle oude Windows Phone-toestellen brengen. Zover is het echter nog niet, eerst roept Microsoft de Insiders op om het proces goed te testen.

Microsoft heeft de nieuwe build alleen beschikbaar gemaakt op de Fast Ring. Verder laat het bedrijf weten dat deze nieuwe build weer enkele nieuwe features brengt, maar die werken alleen als de upgrade helemaal opnieuw gedaan wordt vanuit Windows Phone 8.1 en dus niet vanuit een bestaande Windows 10 Mobile testbuild.

Microsoft vraagt Insiders ook om hulp, om even te downgraden naar Windows Phone 8.1 en dan opnieuw te upgraden naar Windows 10 Mobile en alle mogelijke feedback door te geven van zaken die opvallen of niet goed gaan tijdens dit upgradeproces.

Microsoft heeft inmiddels al enkele Windows 10-smartphones op de markt gebracht, waaronder de Lumia 950, Lumia 950XL, Lumia 650 en Lumia 550. Er zijn echter ook nog een twintigtal modellen met Windows Phone 8.1 die in de toekomst een upgrade moeten gaan krijgen naar Windows 10 Mobile. De verwachting was dat dit allang gebeurd zou zijn, maar de uitdaging is waarschijnlijk wat groter dan Microsoft van te voren had verwacht. Ergens dit jaar zal bijna iedereen met een Windows Phone-toestel de overstap kunnen gaan maken, de vraag is nog even wanneer. Op basis van de oproep om het upgradeproces goed te testen, lijkt Microsoft een heel eind te zijn.

Om erachter te komen of jouw Lumia straks ook Windows 10 kan gaan draaien moet je even de specificaties controleren. Het toestel moet over minimaal 1GB aan werkgeheugen beschikken en minimaal 8GB aan opslagcapaciteit. Er zijn slechts enkele Lumia’s die hier niet over beschikken, de rest kan dus gewoon straks upgraden naar Windows 10 Mobile.