1 min

HTC heeft de lancering van de virtual reality (VR) headset Vive uit moeten stellen. Het bedrijf krijgt het niet voor elkaar om de eerder gestelde deadline te halen. In plaats van eind 2015 komt de VR-headset nu begin 2016 op de markt.

HTC en Valve die samen de Vive ontwikkelen nemen door het uitstellen wel een enorm risico. Nu ze besloten hebben om de headset begin 2016 uit te brengen zal deze vrijwel tegelijk met de Oculus Rift verschijnen. De Oculus Rift is ook een VR-headset en een van de grootste concurrenten van de Vive.

Oculus Rift is inmiddels in handen van Facebook en kan daardoor rekenen op stevige financiële ondersteuning. Iets waar HTC en Valve veel minder ruimte voor hebben. Valve heeft daarentegen een flinke gamecollectie in huis. Het zal in elk geval leiden tot een flinke concurrentiestrijd.

Met de VR-headset is het mogelijk om je fysiek voort te bewegen in een virtuele wereld. Dit moet een compleet nieuwe ervaring gaan bieden voor gamers. De Vive is meer gericht op gamers dan welke VR-headset tot op heden.