2min

HTC is met de HTC Vive een nieuwe weg ingeslagen, het bedrijf heeft hoge verwachtingen van de virtual reality bril. Op de smartphonemarkt kan HTC geen potten meer breken en is de concurrentie veel te sterk geworden, daarom heeft HTC een nieuw bedrijf opgericht, HTC Vive Tech, waarmee het hoopt nieuwe successen te boeken.

HTC stelt dat de HTC Vive nu weer binnen 72 uur geleverd kan worden in de meeste landen. In de Verenigde Staten kan het zelfs nog sneller want daar is de HTC Vive ook te vinden in diverse fysieke winkels, waaronder bij GameStop, Micro Center en de Microsoft Stores. De HTC Vive ging in maart in de voorverkoop en de officiële verkoop begon op 5 april. Het bedrijf heeft dus ruim twee maanden nodig gehad om de vraag naar de bril onder controle te krijgen en genoeg units te produceren.

Of dat betekent dat HTC de vraag heeft onderschat of simpelweg te weinig productiecapaciteit heeft is niet duidelijk. HTC heeft eerder laten weten dat er in de eerste 10 minuten zo’n 15.000 bestellingen binnenkwamen voor de bril tijdens de voorverkoop. Hoeveel bestellingen er in totaal zijn geplaatst tijdens de voorverkoop is onduidelijk.

In de Verenigde Staten gaat de HTC Vive voor 799 dollar over de toonbank, in Nederland en België moeten we 899 euro betalen plus nog 65 euro verzendkosten. Goedkoop is de HTC Vive dus zeker niet.

De grote concurrent van de HTC Vive is de Oculus Rift, deze VR-bril is ook niet goedkoop maar heeft wel nog steeds te kampen met leveringsproblemen. Mensen die de bril nu bestellen krijgen deze op zijn vroegst pas in augustus geleverd.

Er worden inmiddels al meer dan 10 jaar gesproken over virtual reality, maar nu wordt de markt ook echt gecreëerd en gaat de ontwikkeling in een stroomversnelling komen. Verwacht wordt dat er de komende jaren nog flink wat producten gaan verschijnen en de hele gamingmarkt gaat veranderen. Ook zal de hardware de komende jaren flinke stappen vooruit gaan zetten.