1 min

HTC stelde vorige week de HTC Vive uit tot april van 2016, het bedrijf deed dit via een blogpost op de website. Later werd de blogpost aangepast om te meldden dat de pre-orders vanaf februari 2016 geplaatst kunnen gaan worden. Helaas is de prijs van de HTC Vive nog niet bekendgemaakt.

De toekomst van gaming lijkt bij augmented of virtual reality te liggen, veel bedrijven ontwikkelen inmiddels brillen die dit mogelijk moeten gaan maken. Of het ook een succes gaat worden zal de toekomst moeten uitwijzen, HTC heeft ervoor gekozen om samen met Valve in te zetten op virtual reality. De HTC Vive is een virtual reality-headset die samen met twee gamecontrollers geleverd zal worden, één voor elke hand.

Eigenlijk zou de HTC Vive al in het begin van 2016 verschijnen, maar door onbekende problemen heeft HTC de lancering nu uitgesteld tot april. Het is niet de eerste keer dat de HTC Vive wordt uitgesteld, dit gebeurde eerder dit jaar ook al. Begin volgend jaar zal HTC wel 7000 exemplaren gaan versturen naar game-ontwikkelaars zodat zij aan de gang kunnen met de HTC Vive.

De HTC Vive kan ook rekenen op forse concurrentie van onder meer de Oculus Rift, PlayStation VR en mogelijk ook de Microsoft HoloLens, maar van deze brillen is nog niet duidelijk wanneer ze beschikbaar komen en welk prijskaartje eraan zal hangen. Wel worden de Oculus Rift en de PlayStation VR in de eerste helft van 2016 verwacht.