2min

Epson heeft aan serie nieuwe printers gepresenteerd voor consumenten en kleine bedrijven en het unieke aan deze printers is dat ze de inktpatronen haast overbodig maken. De printers worden namelijk geleverd met voldoende inkt om minimaal twee jaar vooruit te kunnen. In totaal 20 keer zoveel inkt als andere vergelijkbare printers.

Epson heeft de zogenaamde EcoTank-printers gepresenteerd, dit is een serie printers die niet langer beschikken over een cartridge maar een inkttank. De printers zijn in staat om minimaal 4000 zwartwit-pagina’s en 6500 kleurenpagina’s de printen met de meegeleverde inkt. Dat is een stuk meer dan de gemiddelde printer kan aanbieden met een enkele cartridge.

Uiteindelijk zal je na een jaar of twee, een beetje afhankelijk hoeveel je print, ook deze printer moeten bijvullen met inkt, dit zal echter lang niet zo vaak hoeven en de capaciteit waarmee je bijvult is ook een flink stuk groter. Epson belooft dat de navullingen voor deze printers ook aantrekkelijk geprijsd zullen blijven.

In de EcoTank-serie zijn verschillende modellen uitgebracht, het om zogenaamde All-in-One-printers waarmee je kan printen, scannen en kopiëren, er zijn echter ook modellen waarmee je kan faxen, dubbelzijdige kan afdrukken of zelfs A3 kan printen. Ook is er een model, ET-4550, met een extra grote inktcapaciteit en deze printer kan maar liefst 11.000 pagina’s printen in zwartwit en kleur.

De printen zijn allemaal voorzien van WiFi, LCD-schermen en SD-kaartsleuven om het printen zo makkelijk mogelijk te maken. Er is verder ondersteuning voor AirPrint en Epson iPrint en Epson Connect.

Het goedkoopste model is de ET-2500, gevolgd door de ET-2550, deze zijn echt meer gericht op consumenten. De ET-4500 en de ET-4550 zijn meer gericht op kleine bedrijven doordat hiermee ook gefaxt kan worden. De ET-14000 is meer gericht op het printen van A3-documenten en geschikt voor een specifieke doelgroep. De prijzen van de printers zijn respectievelijk 269, 299, 399, 499 en 649 euro.

Dan nu de prijzen waar het vaak toch om gaat, de navullingen, een inktfles met 140ml zwarte inkt kost 14,99 euro en de flesjes met rood, blauw en geel bevatten 70ml inkt en kosten per stuk 9,99 euro. Daarmee kunnen 6000 zwarte pagina’s worden geprint en 6500 kleurenpagina’s.