Asus heeft laten weten dat het de ZenWatch 2 in oktober op de markt zal brengen in Nederland en België. Opmerkelijk daarbij is de gekozen adviesprijs van 169 euro. Daarmee is de ZenWatch 2 extreem scherp geprijsd, de Moto 360 en de Huawei Watch zijn beduidend duurder.

Asus zal de ZenWatch 2 gaan aanbieden bij een beperkt aantal winkels, de smartwatch van Asus heeft een afmeting van 49x41mm, maar voor mensen die dat te groot vinden verschijnt er later dit jaar nog een kleinere versie van 45x37mm. De kleinere versie krijgt overigens geen kleinere prijs, maar gaat ook 169 euro kosten.

Wel lijkt het erop dat Asus de kleinere versie meer voor dames heeft ontwikkeld. De grote versie wordt namelijk standaard met een blauw bandje geleverd en de kleinere versie met een roze bandje. Het klokje is in beide gevallen zilverkleurig.

De bandjes van de ZenWatch 2 zijn wel eenvoudig te wisselen zodat de gebruiker kan afwisselen en zijn horloge kan afstemmen op zijn kleding. De ZenWatch 2 zal in principe alleen bij Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Wehkamp worden verkocht. Daarnaast zal Asus de smartwatch nog in een eigen online winkel aanbieden.

De Asus ZenWatch 2 werd in juni gepresenteerd door het bedrijf. De ZenWatch 2 is beter bestand tegen stof en water dan de eerste versie. Als we naar de specificaties kijken zien we geen verrassingen, ook Asus kiest voor een Qualcomm Snapdragon 400 met 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Het scherm van de kleine versie is 1,45 inch en de grote versie heeft een scherm van 1,63 inch. De schermresolutie is met 320×320 pixels identiek. Op een volle acculading zou de smartwatch 2,5 dag mee moeten gaan.