1 min

Asus heeft op de Computex in Taiwan een nieuwe ZenWatch gepresenteerd, de ZenWatch 2. Het is de eerste Android-smartwatch die in verschillende formaten beschikbaar komt. Verder levert Asus verschillende soorten bandjes mee en heeft de smartwatch aan de zijkant een draaiknop gekregen.

Asus lijkt zich een beetje te hebben laten inspireren door de Apple Watch, ook die smartwartch is in twee formaten te verkrijgen en heeft een kroontje aan de zijkant om het horloge te bedienen. Verder kiest Asus ook voor een vierkant horloge met afgeronde hoeken, het AMOLED-scherm heeft ook afgeronde hoeken.

De Asus ZenWatch 2 zal beschikbaar komen in twee formaten, 45 of 49 millimeter hoog. Verder komen er drie soorten bandjes beschikbaar voor de smartwatch, de goedkoopste versies worden geleverd met een rubberen bandje, maar er komen ook duurdere lederen en stalen bandjes. De behuizing van de smartwatch is stof- en waterdicht gemaakt en beschikt nu over de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden.

De Asus ZenWatch 2 maakt gebruik van Android Wear, waardoor deze gekoppeld kan worden aan vrijwel elke Android-smartphone en mogelijk binnenkort ook aan iPhone’s van Apple.

Wanneer de Asus ZenWatch 2 beschikbaar komt in Nederland is nog niet bekendgemaakt, ook een prijs houdt Asus nog even voor zichzelf. De eerste Asus ZenWatch kost op dit moment zo’n 229 euro.