2min

Apple presenteert aanstaande woensdag de nieuwe iPhones en deze zullen naar verluidt voorzien zijn van Force Touch-technologie. Hiermee is het mogelijk voor een smartphone om te onderscheiden hoe hard er wordt gedrukt op het scherm. In totaal zou de nieuwe iPhone drie aanrakingen kunnen onderscheiden, aldus 9T05Mac op basis van anonieme bronnen.

Apple zou in de nieuwe iPhones een nieuwe versie van Force Touch gaan gebruiken die naast normale en hele lichte aanrakingen ook in staat zal zijn om hele krachtige aanrakingen te onderscheiden. Een zogenaamde "Deep Press". Force Touch wordt op dit moment al gebruikt door Apple in de Apple Watch en in de touchpad van de nieuwe Macbooks dit dit jaar zijn verschenen.

Doordat Apple in de iPhone straks drie aanrakingen ondersteund in plaats van twee, zou het de naam Force Touch willen aanpassen in 3D Touch Display.

Uiteindelijk ligt de kracht van een dergelijk scherm in de software-oplossingen. Apple zal in iOS 9 en in de eigen apps de nodige features toevoegen die gebruik maken van deze techniek, daarna is het wachten tot externe ontwikkelaars gebruik gaan maken van de functies. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om in Apple Kaarten direct te starten met navigeren door hard te drukken op een locatie. Bij het afspelen van muziek wordt het waarschijnlijk mogelijk om een dialoog venster te openen met meerdere opties wanneer er hard op het scherm wordt gedrukt.

Apple heeft verschillende internationale media uitgenodigd voor een evenement op 9 september in San Francisco. Aangezien Apple rond deze periode altijd een evenement houdt om de nieuwe iPhones te presenteren lijkt dat redelijk vast te staan. Verder zijn er nog geruchten dat Apple ook een nieuwe Apple TV zal presenteren.