2min Devices

Dell en HP gaan Surface Pro 3 tablets verkopen

Microsoft heeft besloten zijn distributiepartners voor de Surface Pro-modellen uit te breiden. Onder de nieuwe distributiepartners vallen ook bekende fabrikanten als Dell en HP, maar ook Accenture. Deze bedrijven gaan ook allemaal Surface Pro-modellen verkopen. Op dit moment gaat het officieel nog om de Surface Pro 3, maar binnen enkele weken wordt de Surface Pro 4 verwacht.

Enigszins verrassend is het misschien wel dat bedrijven als Dell en HP ervoor kiezen om de Surface Pro te gaan verkopen. Deze bedrijven zijn namelijk prima in staat om zelfstandig een concurrent voor de Surface Pro te ontwikkelen en deze in de markt te zetten.

Waarom de bedrijven ervoor kiezen om dat niet te doen maar de Surface Pro te gaan verkopen heeft mogelijk met marges te maken. Mogelijk biedt Microsoft een dermate hoge marge dat het lucratiever is of minder risicovol om de Surface Pro te verkopen dan zelf een concurrent te ontwikkelen.

Microsoft heeft wel aangegeven dat de bedrijven de Surface Pro-modellen echt aan bedrijven gaan verkopen in combinatie met hun enterprisediensten.

Dell gaat begin oktober in de Verenigde Staten en Canada de Surface Pro verkopen inclusief accessoires zoals covers, pennen en dockingstations. Vanaf begin 2016 gaat Dell de Surface Pro-modellen in de overige 28 landen verkopen waar de Surface Pro beschikbaar is.

Dell biedt ook zijn uitgebreide garantiemogelijkheden aan bij de Surface Pro-modellen. Het is mogelijk om tot vier jaar garantie bij te kopen waarbij Dell de volgende werkdag een reparateur langs stuurt om de Surface Pro te maken.

Vanaf wanneer HP de Surface-modellen gaat verkopen en in welke landen moet nog bekend worden gemaakt.

Bron:Microsoft