Microsoft zou van plan zijn om in oktober de nieuwe Surface Pro 4 te presenteren. Dat meldt Digitimes op basis van bronnen uit de industrie. Zo zou Microsoft een flinke bestelling hebben geplaatst bij Samsung voor 256GB SSD’s voor in de nieuwe Surface Pro 4.

Volgens Digitimes worden alle leveranciers van onderdelen verzocht om in september te beginnen met het leveren van de componenten. Dat betekent dat de massaproductie van de nieuwe modellen in september wordt gestart en de nieuwe Surface vanaf oktober verkocht kan worden.

Microsoft laat Pegatron opnieuw de productie doen van de nieuwe Surface Pro 4. De bronnen melden verder dat Microsoft begin dit jaar elke maand 200.000 tot 250.000 Surface-modellen heeft ontvangen en dat dit na de introductie van de Surface 3 is opgelopen tot 300.000-modellen. De verwachting is dat Microsoft met de introductie van de Surface Pro 4 elke maand zo’n 500.000 tot 600.000 Surface-modellen zal laten produceren.

De pc-markt is op dit moment erg zwak dus Microsoft zal wel voorzichtig zijn in de bestellingen die het plaatst, maar de 2-in-1 apparaten doen het over het algemeen een stuk beter. De Surface Pro 4 komt weliswaar op de markt als een tablet, maar aan de binnenkant zit de rekenkracht van een laptop en via een toetsenbord-cover is de tablet ook uit te breiden tot een volwaardig werkstation.

De Surface Pro 4 krijgt waarschijnlijk net als Surface Pro 3 (review) een 12 inch scherm, wel zal de bezel een stuk dunner zijn net als de behuizing van de tablet. Aan de binnenkant wordt gebruik gemaakt van een nieuwe Intel Skylake processor die nog energiezuiniger is en bovendien ook minder heet wordt. Verder wordt de tablet uiteraard geleverd met Windows 10.