1 min

Vorige week maakte Adobe per ongeluk al bekend dat de nieuwe iPad Pro beschikt over 4GB aan werkgeheugen, dat werd vervolgens snel ingetrokken. Nu heeft een ontwikkelaar de nieuwe versie van Apple’s Xcode ontwikkelomgeving ontleed en daaruit blijkt dat de nieuwe iPhones 2GB aan werkgeheugen hebben en de nieuwe iPad Pro inderdaad 4GB aan werkgeheugen heeft.

Alle voorgaande iPhones beschikte over slechts 1GB aan werkgeheugen, dit terwijl andere mobiele besturingssystemen zoals Android en Windows Phone al jaren gebruik maken van 2GB, 3GB of zelfs 4GB aan werkgeheugen.

Nu is duidelijk dat Apple ervoor gekozen heeft de nieuwe producten van een upgrade te voorzien, de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus beschikken beide over 2GB aan werkgeheugen. De nieuwe iPad Pro die waarschijnlijk gericht zal zijn op zakelijke gebruikers beschikt over 4GB aan werkgeheugen.

Doordat het werkgeheugen nu is verhoogd zullen apps waarschijnlijk een stukje soepeler gaan werken in iOS 9 en zal het besturingssysteem zelf mogelijk ook wat sneller reageren. Apple heeft altijd vastgehouden aan 1GB omdat iOS niet meer nodig zou hebben, maar voor ontwikkelaars van bijvoorbeeld grote games of zware apps zorgde het nog weleens voor obstakels. Apple heeft nu gekozen voor een upgrade naar 2GB en dat is iets waar ontwikkelaars ongetwijfeld blij mee zijn.

Voor de iPad Pro kunnen echt zware apps worden ontwikkeld, want de nieuwe tablet beschikt over maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Iets waar bijvoorbeeld de apps van Adobe dankbaar gebruik van gaan maken.