Volgens bronnen vanuit de Taiwanese productieketen zal de nieuwe iPad Air worden voorzien van 2GB werkgeheugen. De verhoogde capaciteit zou bedoeld zijn om de tablet geschikt te maken voor de mogelijkheid om meerdere apps tegelijk te draaien.

De huidige iPad Air (review) wordt door Apple uitgerust met 1GB werkgeheugen. Vandaag de dag is dat relatief weinig, maar iOS is ook geen zwaar besturingssysteem en zou niet profiteren van meer werkgeheugen. Daardoor zou een groter werkgeheugen alleen een onnodige kostenpost zijn geweest.

Door de toevoeging van nieuwe functies wordt dat potentieel een ander verhaal. Er gaan al lange tijd verhalen dat iOS 8 de mogelijkheid krijgt om meerdere apps tegelijk op het scherm te toveren en dat gaat zonder twijfel gepaard met een hogere belasting voor het werkgeheugen.

Daarom zou de nieuwe iPad Air worden voorzien van 2GB werkgeheugen. Apple hield het werkgeheugen met 1GB in de afgelopen drie generaties van de iPad steeds gelijk. Volgens de bronnen zou de nieuwe iPad mini wel op 1GB werkgeheugen blijven steken. Het is ook onduidelijk of die iPad wel geschikt wordt voor multitasking.

Ondertussen laat de bron ook nog wat los over Apple’s wearable, welke voorzien zou worden van 512MB werkgeheugen, wat op gelijke hoogte is met wearables van LG en Samsung. Ook zou er 8GB aan interne opslagruimte zijn. Volgens de bron kan de wearable ook zonder iPhone of iPad functioneren.

Vermoedelijk kondigt Apple de nieuwe iPads in oktober aan, op 9 september vindt ook een evenement voor de iPhone 6 plaats. Wanneer de wearable zijn opwachting maakt is nog onduidelijk.