1 min

Apple zal de volgende editie van de iPhone of iPad waarschijnlijk uitrusten met een grotere maximale opslagruimte. Bij de huidige reeks iPhone’s en iPad’s bedraagt de maximale opslagcapaciteit op zijn hoogst 64GB, maar in de meest recente iOS-bètasoftware werden een verwijzing naar een iPhone of iPad met een capaciteit van 128GB gevonden.

De verwijzing naar een grotere opslagcapaciteit werd gevonden door een ontwikkelaar die de naam Neal draagt op Twitter. Op de microblogdienst plaatste Neal de volgende tweet: "We zullen binnenkort iDevices zien met een opslagcapaciteit van 128GB. iOS 6.1 beta 5 bevat een 128GB systeempartitiesleutel in BuildManifest." In de onderstaande afbeelding is het bewijs voor deze bewering te zien.


Hoewel de verwijzing gevonden is in de meest recente bètaversie van iOS is het niet honderd procent zeker dat we bij de volgende reeks iDevices al de effecten zullen zien. Het kan ook zijn dat Apple besluit om een apparaat met 128GB opslagruimte pas in een later stadium te lanceren. Er gaan momenteel al geruchten over een iPad 5, iPad mini 2 en iPhone 5s en iPhone 6.