Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het in de eerste drie dagen meer dan 13 miljoen exemplaren van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus heeft verkocht. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat het bedrijf bekendmaakt dat het toestel op 9 oktober te koop zal zijn in nog eens 40 landen waaronder Nederland en België (en Luxemburg).

Op 9 oktober kan iedereen in Nederland en België dus de nieuwe iPhones van Apple aanschaffen zonder daarvoor naar Duitsland te hoeven afreizen. De iPhone 6s en de iPhone 6s Plus zijn de opvolgers van de iPhone 6 (review) en iPhone 6s Plus (review) en zijn op dit moment al te koop in de Verenigde Staten, China, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Voor het eerst zit China ook bij de eerste groep landen waar de iPhone beschikbaar komt en is het dus ook niet zo vreemd dat Apple een nieuw verkooprecord heeft gehaald in de eerste drie dagen.

De nieuwe iPhone 6s met 16GB aan opslagruimte, welke je misschien beter niet kan kopen, gaat 749 euro kosten. De versie met 64Gb en 128Gb kosten respectievelijk 859 euro en 969 euro. De iPhone 6s Plus met 16GB kost 859 euro, de versie met 64GB kost 969 euro en tot slot de versie met 128GB kost maar liefst 1079 euro. Daarmee zijn de toestellen 50 euro duurder dan hun voorgangers, een prijscorrectie die Apple waarschijnlijk doorvoert op basis van de huidige wisselkoers met de Amerikaanse dollar.

De verschillen met de vorige iPhones zijn visueel nauwelijks zichtbaar, de vernieuwingen zitten echt aan de binnenkant van de toestellen. Zo beschikken de nieuwe iPhones over 3D Touch en is er een snellere processor aanwezig.