1 min

Meerdere bronnen melden dat Apple op 2 oktober de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gaat verkopen in Nederland en België. Daarmee verschijnen de iPhones een weekje later dan in de eerste landen. Op 25 september zal de mogelijkheid worden geboden om het toestel te pre-orderen. Apple kiest er ook voor om de prijzen van de iPhones te verhogen.

Apple gaat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus vanaf 2 oktober verkopen in Nederland. Als eerste via de Apple Store en de grote telecomproviders en enkele weken daarna via de kleinere premium Apple resellers. Apple heeft daarnaast nog een minder leuke verrassing in petto, het gaat de prijzen van de iPhones verhogen. Zo zal het instapmodel van de iPhone 6s met 16GB aan opslagcapaciteit geen 699 euro kosten, maar 749 euro. Voor de iPhone 6s Plus betekent dit dat de prijs stijgt naar 849 euro. Apple verhoogt alle prijzen dus met 50 euro ten opzichte van het vorige model.

Wat de reden is van de prijsstijging is niet helemaal duidelijk, in de Verenigde Staten is de prijs niet omhoog gegaan. Mogelijk is dit te wijten aan het koersverschil met de Amerikaanse dollar.

Apple weigert vooralsnog te bevestigen wanneer de nieuwe iPhones in Nederland beschikbaar komen, mogelijk horen we hier volgende week vrijdag meer over als de iPhone in de verkoop gaat in de Verenigde Staten.

Lees ook onze blog waarom je vooral geen iPhone 6s of iPhone 6s Plus met 16GB aan opslagcapiciteit moet kopen.