3min Devices

Recordaantal iPhone 6s en iPhone 6s Plus toestellen verkocht

De iPhone 6s blijkt vele malen populairder te zijn dan de 6s Plus, 6 en 6 Plus. In drie dagen tijd zijn er 13 miljoen exemplaren van de iPhone 6s en 6s Plus verkocht, een record. Van alle iPhones die momenteel in gebruik zijn, is 1,5 procent de iPhone 6s. Slechts 0,4 procent is de iPhone 6s Plus.

Van de iPhone 6 en 6 Plus werden er in de eerste drie dagen van de verkoop tien miljoen exemplaren verkocht, wat ook al meer was dan bij de vorige edities. Met een miljoen verkopen per dag meer breekt Apple opnieuw haar eigen record met haar nieuwe smartphones. Tim Cook zei in een persbericht: "De verkoopcijfers zijn fenomenaal, en blazen alle records van Apple omver. De eerste feedback van de klanten is geweldig." Cook gaf aan dat de gebruikers erg positief zijn over 3D Touch en Live Photos, de nieuwe features op de iPhone 6s en 6s Plus. Wel moet daarbij vermeld worden dat de nieuwe iPhones ook direct te koop zijn in China en voorgaande jaren China niet bij de eerste landen hoorde waar de iPhone te koop is. Vanaf vrijdag zijn de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in Nederland te koop.

Recordaantal iPhone 6s en iPhone 6s Plus toestellen verkocht

Aandeel iPhone 6s wordt groter dan de iPhone 6

Hoewel de iPhone 6 veruit de meest populaire smartphone van Apple is op dit moment, is de kans vrij groot dat de iPhone 6s snel groter wordt. Momenteel is 33,2 procent van de Apple-toestellen in gebruik de iPhone 6. De iPhone 5s volgt met 23,2 procent en de iPhone 5 staat op de derde plaats met 11,2 procent. Maar in slechts een paar dagen tijd heeft de iPhone 6s zich met 1,5 procent weten op te werken naar de achtste plek. De iPhone 6s Plus staat nog onder de oudere iPhones in de ranglijst met 0,4 procent, waarmee duidelijk is dat het kleinste model van de twee smartphones het populairste is.

Recordaantal iPhone 6s en iPhone 6s Plus toestellen verkocht
De iPhone 6s en de iPhone 6s Plus zijn momenteel in Nederland alleen nog maar te pre-orderen. Aanstaande vrijdag 9 oktober wordt de officiële eerste verkoopdag dat de smartphones verkocht mogen worden in Nederland en België. Vanaf 00.01 uur mogen de eerste toestellen verkocht worden. Wil je als allereerste het nieuwe toestel in handen hebben? De Nederlandse webwinkel Typhone.nl levert de iPhone 6s ook daadwerkelijk om 00.01 uur bij haar klanten aan de deur af. De officiële Apple store in Amsterdam opent deze dag haar deuren (vervroegd) om 08.00 uur.

Bron:GSMArena