Apple gaat zijn desktop en mobiel besturingssysteem niet samenvoegen. Zowel iOS als Mac OS blijven naast elkaar bestaan, Apple gelooft niet in één besturingssysteem voor zowel mobiel als de pc. Daarmee volgt Apple dus niet de strategie die Microsoft recent is ingeslagen.

Tim Cook, de CEO van Apple, liet in een interview met BoxWorks weten dat het bedrijf iOS en Mac OS naast elkaar zal behouden en de besturingssystemen in de toekomst niet gaat samenvoegen. Apple gelooft niet dat één besturingssysteem voor zowel de pc als mobiele apparaten goed gaat werken. "Je krijgt dan niet de beste ervaring op beide platformen."

Apple kondigde eerder deze maand de iPad Pro aan als concurrent voor de Surface-serie van Microsoft. Daarmee leek het bedrijf wat dichter richting de strategie van Microsoft aan te kruipen, Apple kiest echter voor iOS als besturingssysteem voor zijn iPad Pro en niet voor Mac OS. Dat is een groot verschil en de praktijk zal uit moeten gaan wijzen waar professionals het liefste mee werken.

Het feit is dat de nieuwe generatie minder met Windows maar meer met Android en iOS opgroeien, voor Microsoft is dat een reëel gevaar over een jaar of tien. De vraag is of Android en iOS de plek op de werkvloer helemaal over kunnen nemen, dat zal de komende jaren moeten blijken.