Motorola heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd, de Moto X Force, een toestel met een onbreekbaar scherm. Natuurlijk is alles relatief en is niets volledig onbreekbaar, maar Motorola geeft vier jaar garantie op het scherm, dan ben je er als fabrikant wel zeker van dat het scherm tegen een stootje kan.

Motorola had eerder al een Droid-toestel geïntroduceerd bij de Amerikaanse provider Verizon met de Shattershield-technologie, maar dat toestel zal hier nooit verschijnen. De Moto X Force zal hoogstwaarschijnlijk wel binnenkort in Nederland en België te krijgen zijn en beschikt dus ook over Shattershield. Shattershield is een speciaal scherm dat bestaat uit maar liefst vijf lagen. De bovenste laag is een speciale beschermlaag met daaronder een stevige glaslaag, daaronder twee lagen die verantwoordelijk zijn voor het touchscreen en daaronder opnieuw een stevige glaslaag.

Het scherm is 5,4 inch groot en beschikt over een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Verder is het toestel voorzien van een waterafstotende coating om het spatwaterdicht te maken. Het toestel kan echter niet ondergedompeld worden zoals de Sony Xperia-toestellen. In de Moto X Force is aan de binnenkant een Snapdragon 810-chip te vinden met acht rekenkernen, verder is 3GB aan werkgeheugen en 32 of 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Voor personen die echt veel opslagcapaciteit nodig hebben is er nog een microSD-slot aanwezig. Aan de achterzijde is een 21 megapixel-camera aanwezig met dualled-flash en optische beeldstabilisatie en aan de voorzijde een 5 megapixel camera.

De accucapaciteit van het toestel bedraagt 3760 mAh en het toestel kan draadloos opgeladen worden via PMA- en Qi-standaarden. Motorola heeft nog niet gekozen voor de USB Type-C aansluiting, maar gebruikt nog steeds een micro-USB 2.0-aansluiting.

Het toestel zal op de markt komen met Android 5.1 waarbij Motorola slechts enkele aanpassen heeft gedaan aan het besturingssysteem. De update naar Android 6.0 laat nog heel even op zich wachten maar is wel in ontwikkeling. Het toestel komt in december beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk voor 499 pond, wanneer we het toestel in Nederland en België kunnen verwachten is onduidelijk, evenals de prijs maar wij rekenen op zo’n 599 euro.