Als we de website STJS Gadgets mogen geloven dan krijgt de nieuwe Motorola Moto X wederom een 5,2 inch scherm, maar deze keer is de schermresolutie opgeschroefd naar QHD in plaats van Full HD. Verder zou ook Motorola niet hebben gekozen voor de Snapdragon 810-chip maar voor de Snapdragon 808-chip.

Motorola schijnt al weer druk bezig te zijn met een opvolger van de Motorola Moto X van 2014 (review), de Motorola Moto X 2015. Het toestel zal waarschijnlijk wederom in september beschikbaar komen in de eerste landen, de presentatie van het toestel vindt mogelijk volgende maand al plaats. Daarmee wordt het de derde Moto X, de eerste verscheen in 2013, maar pas begin 2014 in Nederland.

De derde generatie Moto X zal naar verluidt beschikken over een 5,2 inch AMOLED-scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Met aan de achterkant een 16 megapixel camera en aan de voorkant een 5 megapixel camera. Verwacht wordt dat Motorola zal vasthouden aan de Moto Maker voor de Moto X, waarbij klanten het toestel naar wens kunnen samenstellen. Aan de binnenkant kiest Motorola naar verluidt voor een Snapdragon 808-chip van Qualcomm en niet voor de Snapdragon 810. Deze keuze maakte LG ook al, waarschijnlijk omdat de Snapdragon 810 wel erg heet zou worden. De Snapdragon 808 beschikt over zes rekenkernen in plaats van acht, maar is nog steeds een hele snelle processor. De chip zou worden bijgestaan door maar liefst 4GB aan werkgeheugen en 32 of 64GB aan opslagcapaciteit. Verder zou Motorola de accucapaciteit flink gaan opvoeren tot 3280 mAh.