Huawei is volgend jaar mogelijk een stuk dominanter op de smartphonemarkt. Volgens de laatste berichten presenteert het bedrijf later deze week een nieuwe Kirin-chip, de Kirin 950. Deze chip is naar verluidt de snelste mobiele chip ooit gemaakt.

Uit uitgelekte benchmarkscores blijkt dat de nieuwe Kirin 950-chip enorm snel is, sneller dan de Exynos 7420 van Samsung dat op dit moment de allersnelste mobiele chip is. Of die benchmarkscores ook gaan kloppen wordt mogelijk later deze maand duidelijk, Huawei zou op 26 november een nieuwe smartphone willen presenteren, naar verluidt de Huawei Mate 8 waar de Kirin 950 dan in wordt gebruikt.

Als Huawei er inderdaad in slaagt om de snelste mobiele chip te maken zal het die titel waarschijnlijk slechts twee maanden kunnen dragen, want in februari worden de nieuwe chips van Qualcomm en Samsung verwacht. Die zijn ongetwijfeld ook weer een stuk sneller. Feit is wel dat Huawei met de Kirin 950 een flinke stap voorwaarts zet en echt mee gaat doen in de top van de markt. Hopelijk weet het bedrijf ook grafisch aansluiting te vinden want daar schort het vaak aan bij de Kirin-chips.

Huawei zal verder waarschijnlijk pas in april volgend jaar met een opvolger komt van de Huawei P8, het bedrijf heeft dus nog even om nog een verbeterde versie van de Kirin 950 te ontwikkelen om de nieuwe Qualcomm- en Samsung-chips te verslaan.