Microsoft heeft gisteren nog een extra patch uitgebracht voor Windows 7, veel gebruikers klaagde over problemen met Outlook na het installeren van de patches die afgelopen dinsdag zijn verschenen. Microsoft heeft het probleem achterhaald en opgelost met een nieuwe patch, deze is nu te downloaden via Windows Update.

Microsoft heeft niet bekendgemaakt wat de exacte oorzaak is van de problemen maar gebruikers klaagde dat Outlook met regelmaat crashte na het installeren van de updates. Het probleem komt volgens Microsoft alleen voor bij Windows 7 en Windows Server 2008 R2. Voor beide besturingssystemen is de patch beschikbaar.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft een patch uit brengt die problemen veroorzaakt in plaats van oplost. Vorig jaar in augustus werden er updates verspreid die ook de nodige problemen veroorzaakten. Uiteindelijk besloot Microsoft vier patches terug te trekken en raadde het gebruikers aan een patch te deïnstalleren.

De kans dat dit soort problemen ook in Windows 10 voorkomen is een stuk kleiner geworden nu het bedrijf het Windows Insider-programma heeft. Deelnemers aan dit programma ontvangen patches en builds voor Windows 10 een aantal weken of maanden voordat iedereen deze krijgt. Hierdoor kan Microsoft de patches eerst testen op een kleine gebruikersgroep voordat de massa de patch gaat installeren.