2min

Samsung heeft een nieuwe cameratechnologie gepresenteerd genaamd Britecell, met deze technologie kan de sensor nog kleiner worden gemaakt terwijl de sensorpixels gevoeliger zijn voor licht waardoor ze betere foto’s kunnen maken in het donker.

Samsung stelt dat Britecell-sensoren gevoeliger zijn voor licht doordat het kleurenfilter achterwege is gelaten in de sensor, hierdoor bereikt meer licht de pixels. Verder heeft het bedrijf de groene pixels vervangen door witte pixels wat nog helderdere foto’s moet opleveren.

Door alles kleiner te maken kan ook de cameramodule kleiner worden en steekt deze straks mogelijk niet meer uit de behuizing van de smartphone. De Samsung Britecell-camera’s zullen beschikken over 20 megapixels en moeten zoals eerder vermeld beter werken in een donkere omgeving. De eerste Britecell-camera zal waarschijnlijk te vinden zijn in de Galaxy S7. Dat toestel wordt eind februari / begin maart verwacht.

De camera zal verder beschikken over Smart HDR, wat dat precies inhoudt is nog onduidelijk. Verder is er ondersteuning voor fasedetectie voor autofocus die nog sneller werkt dan op voorgaande camera’s. Samsung heeft de nieuwe camera gepresenteerd aan de aandeelhouders van het bedrijf, vandaar dat de informatie beperkt beschikbaar is.

Naast deze camera heeft Samsung ook een Bio processor gepresenteerd voor wearables, hiermee kunnen verschillende sensoren worden uitgelezen, zoals de hartslagsensor, huidtemperatuur, cardiogram, lichaamsvet en Galvanische huid reactie, dat laatste wordt gebruikt om stress te meten, het wordt ook gebruikt door leugendetectors. Deze Bio-processor is eigenlijk gewoon een coprocessor die al in voorgaande smartphones en wearables te vinden is van Samsung. De nieuwe processor is echter een stukje kleiner en energiezuiniger geworden en werkt volgens het bedrijf een stuk beter dan zijn voorgangers.