Samsung Electronics heeft een nieuwe beeldsensor ontwikkeld. Die bevat een van te voren afgestelde cameramodule. De nieuwe technologie maakt het mogelijk voor klanten van het Zuid-Koreaanse concern om hun smartphones sneller op de markt te brengen. Daarnaast zijn er andere verbeteringen behaald binnen de 16-megapixel sensor.

Dat meldt de site ZDNet vandaag op basis van bericht van Samsung. Het gaat om de ISOCELL Slim 3P9 beeldsensor, die maar 1-micrometer dik is. Daardoor kunnen klanten smalle smartphones maken. Verder zit in de sensor Tetracell-technologie verwerkt, die het mogelijk maakt om heldere beelden te maken in donkere gebieden.

Kortere ontwikkeltijd

Samsung heeft meer verbeteringen weten te behalen als het aankomt op de sensor. Zo is het pixelgebruik voor autofocus verdubbeld ten opzichte van voorgaande modellen. Ook is de sensor dus vooraf al afgesteld voor Valued Camera eXperience-grade beeldkwaliteit, waarbij lenzen en software gemaakt zijn door partnerbedrijven van Samsung.

Deze oplossing, die de naam ISOCELL Plug and Play gekregen heeft, stelt klanten van Samsung ertoe in staat om flink wat tijd te besparen bij de optimalisering van de cameramodule met de mobiele processor. Optimalisering wordt nu dus vooraf verzorgd, waardoor de module gewoon aan de smartphone gekoppeld hoeft te worden om hem werkend te krijgen.

Er worden ook al vooraf proeven gedaan om de betrouwbaarheid van de module. Samsung stelt tegenover ZDNet dat dit niet alleen vertragingen voorkomt, maar ook tot wel vier maanden bespaart in de ontwikkeltijd van een smartphone.