2min

De Surface Pro 4 van Microsoft is vanaf vandaag te verkrijgen bij de eerste winkels in Nederland en België. De nieuwe Surface Pro 4 is opnieuw een stukje beter dan zijn voorganger en beschikt over de nieuwe Intel Core-processoren uit de zesde generatie.

De Microsoft Surface Pro 4 is in verschillende configuraties beschikbaar, op dit moment ligt alleen een versie met een Intel Core M en twee versies met een Intel Core i5 processor in de winkel, vanaf de tweede week in december komen daar drie versies met een Intel Core i7 bij.

Microsoft zet met zijn Surface Pro 4 nog steeds in op een tablet dat je laptop kan vervangen door de aanschaf van een touch- of type-cover waarin een toetsenbord zit verwerkt. Ook heeft Microsoft weer enkele innovaties doorgevoerd in de stylus-pen die optioneel verkrijgbaar is.

Microsoft heeft vorige maand ook een Surface Book gepresenteerd, een laptop met een afneembaar scherm dat ook als tablet is te gebruiken. Dit systeem lijkt op het concept van de Surface Pro 4 maar zit toch anders in elkaar, het toetsenbord is bij de Surface Book namelijk geen cover maar een echte basisstation met een accu en eigen videokaart. Helaas is de Surface Book op dit moment alleen te verkrijgen in de Verenigde Staten en zijn er geen plannen bij Microsoft om deze op korte termijn in Nederland en België beschikbaar te maken.

De drie configuraties van de Surface Pro 4 die op dit moment te koop zijn:

  • Surface Pro 4 met Core M, 128GB opslag en 4GB ram kost 999 euro;
  • Surface Pro 4 met Core i5, 128GB opslag en 4GB ram kost 1099 euro;
  • Surface Pro 4 met Core i5, 256GB opslag en 8GB ram kost 1449 euro;

De Surface Pro 4 modellen die vanaf de tweede week in december te koop zijn:

  • Surface Pro 4 met Core i7, 256GB opslag en 8GB ram kost 1799 euro;
  • Surface Pro 4 met Core i7, 256GB opslag en 16GB ram kost 1999 euro;
  • Surface Pro 4 met Core i7, 512GB opslag en 16GB ram kost 2449 euro;

Bij deze prijzen komen de kosten voor een eventuele toetsenbord-cover a 149,99 euro, Surface Pen a 64,99 euro of dockingstation a 229,99 euro nog bij. Afhankelijk van welke accessoires je er graag bij wil hebben.