Google heeft bekendgemaakt dat er een update onderweg is naar Chrome voor Android, waarbij de functie databesparing nog beter zal werken. Na het installeren van de update moet maar liefst 70 procent van de data worden bespaard bij het laden van pagina’s. Een handige functie voor gebruikers met een trage verbinding.

De functie databesparing wordt in Europa nog niet zoveel gebruikt omdat we hier beschikken over goede mobiele netwerken. In landen als India en Indonesië is dat wel anders en daar wordt al dankbaar gebruik gemaakt van deze functie. Google heeft dan ook besloten om de nieuwe verbeterde versie van databesparing als eerste in die landen uit te rollen.

Voorheen werden afbeeldingen nog wel geladen maar heel wazig en van slechte kwaliteit omdat hiermee flink wat data kon worden bespaard. In de nieuwe versie van databesparing worden afbeeldingen helemaal niet meer geladen. Gebruikers kunnen er echter wel voor kiezen om een specifieke afbeelding daarna alsnog te laden.

In landen waar de mobiele netwerken nog niet zo snel zijn of de databundels voor de lokale bevolking erg duur zijn is het besparen op dataverbruik aan de orde van de dag. Met deze nieuwe functies die Google toevoegt hebben gebruikers meer controle over hun data. De functie zit weliswaar in meerdere versies van Chrome, maar de meest extreme variant komt vooralsnog alleen voor Android beschikbaar.