2min

Lenovo heeft een nieuwe laptop gepresenteerd dat dienst moet doen als een werkstation voor de professional. De ThinkPad P40 Yoga is weliswaar een laptop maar kan ook gebruikt worden als tablet en omhoog worden gezet als tent. Lenovo presenteerde deze nieuwe laptop tijdens het Autodesk University 2015 evenement.

De nieuwe Lenovo is echt gericht op de creatieve professional die bijvoorbeeld schetsen wil maken, daarvoor wordt ook een Wacom-styluspen meegeleverd die gebruik maakt van Wacom’s Active ES technologie in combinatie met het hoge resolutie IPS-scherm. Het systeem beschikt over een scherm van 13,3 inch en er kan gekozen worden voor een Full HD (1920 x 1080 pixels) of een QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels).

Aan de binnenkant zit een Intel Core i7 processor, 16GB aan werkgeheugen, een 512GB SSD en een NVIDIA Quadro M500M-videokaart speciale voor zware grafische toepassingen zoals bijvoorbeeld Autodesk. Aan de zijkanten van de laptop zijn de nodige poorten aanwezig, drie USB 3.0-poorten, HDMI 1.4, mini displaypoort 1.2, lan-aansluiting, smart card-lezer, micro-sim, hoofdtelefoon en tot slot een aansluiting voor een dockingstation.

De meegeleverde pen beschikt over maar liefst 2048 levels aan drukgevoeligheid waardoor deze pen extreem nauwkeurig is. Het opladen van de pen duurt slechts 30 seconden en is dan weer 8 uur te gebruiken. De laptop komt begin volgend jaar op de markt met een prijskaartje vanaf 1500 euro.

Daarnaast introduceerde Lenovo ook nog twee goedkopere systemen, de Lenovo ThinkPad P50 en de Lenovo ThinkStation P310, maar het mag duidelijk zijn dat de P40 Yoga echt het vlaggenschip is van deze serie.