2min

De bekende Twitter-gebruikers Evan Blass (evleaks) meldt dat HTC in februari zijn eerste smartwatch op de markt zal gaan brengen. Er gaan al langer geruchten over een smartwatch van HTC maar tot op heden bleef een introductie of presentatie altijd uit.

Volgens de laatste berichten komt het bedrijf in februari met een eigen smartwatch op de markt. Het zou gaan om een ronde smartwatch die voorzien is van Android Wear. Of HTC zich weet te onderscheiden van alle bestaande smartwatches is nog even de vraag, softwarematig valt er weinig te innoveren met Android Wear.

Het is goed om te zien dat HTC blijft stug volhouden in de markt voor mobiele producten ondanks de slechte situatie waarin de fabrikant verkeerd. HTC heeft zijn marktaandeel de afgelopen jaren zien verdampen en eigenlijk is er vrijwel niets meer over van het bedrijf. Financieel zit het bedrijf in een neerwaartse spiraal en het is op dit moment een kwestie van tijd voordat de fabrikant geen liquide middelen meer heeft.

Tenzij HTC natuurlijk nieuwe producten op de markt brengt die een grote hit zijn bij de consument en fans van het bedrijf, waardoor de omzet en de winst weer fors toenemen. Op de markt van smartphones en wearables lijkt die kans echter klein aangezien de concurrentie daarin moordend is. HTC werkt ook samen met Valve aan een virtual reality headset, mogelijk heeft dat meer potentie.

HTC gaat in elk geval wel proberen om met een eigen smartwatch nieuwe gebruikers aan zich te binden. Wij zijn erg benieuwd hoe onderscheidend HTC gaat zijn met zijn smartwatch.