Het Taiwanese bedrijf HTC heeft officieel bevestigd dat het de eerste wearable pas in 2015 op de markt zal brengen. Er wordt vandaag een evenement georganiseerd, maar daarbij zal dus geen wearable aan bod komen.

Eerder dit jaar bevestigde HTC openlijk dat het van plan was om in 2014 een wearable uit te brengen. Die belofte kan HTC echter niet waarmaken, zo erkent het bedrijf nu zelf. Er gingen al langer geruchten dat HTC’s wearable de jaarwisseling niet zou halen.

Wat de precieze toedracht voor het uitstel is, wordt niet duidelijk. Jason Mackenzie, directeur van de Amerikaanse afdeling, kan enkel aangeven dat de wearable simpelweg niet klaar is. Er werd door het geruchtencircuit ook beweerd dat de ontwikkeling geheel was stopgezet, dat lijkt dus niet het geval.

HTC komt vermoedelijk met een smartwatch die draait op Android Wear van Google. Hoewel die horloges qua interface en functionaliteit vrijwel identiek zijn, wil HTC het horloge een speciale eigenschap geven waardoor de consument een echte reden heeft om het product te kopen.

Wat die eigenschap zal zijn is op dit moment onduidelijk, HTC heeft er zelf in ieder geval alle vertrouwen in: "We denken dat de strategie waaraan we werken ons succes zal brengen, maar we hebben tijd nodig om het goed te doen. Vooralsnog heeft niemand het echt goed gedaan, als je het ons vraagt."