1 min

HTC zou werken aan een nieuwe eerste smartwatch en deze zal voorzien worden van een rond scherm. Dat is wat vandaag gemeld wordt door Androidsite Phandroid. De HTC smartwatch zou een rond scherm krijgen met een resolutie van 360 x 360 pixels en gebruik maken van Android Wear.

HTC gaat daarmee opnieuw een poging doen op de markt van wearables. Eerder dit jaar presenteerde het bedrijf de HTC Grip en maakte het bedrijf bekend aan een smartwatch te werken. Inmiddels is besloten dat deze eerste smartwatch niet meer op de markt komt en de HTC Grip is tot nader order uitgesteld, hetzelfde geldt voor de virtual reality headset, de HTC Vive.

HTC is een fabrikant die duidelijk in de problemen zit op de smartphonemarkt. Het bedrijf verkoopt veel te weinig toestellen, heeft geen budget meer voor marketingcampagnes en gaat het op de smartphonemarkt niet meer redden van de stevige concurrentie uit China en Korea. Het bedrijf heeft nieuwe producten nodig die wel weer geld in het laatje brengen. Hopelijk voor HTC worden deze producten snel gevonden anders gaat het doek mogelijk vallen voor HTC.

Het vlaggenschip van 2015, de HTC One M9 (review), is niet goed ontvangen, gebruikers waren teleurgesteld in de innovatie.