2min Devices

Google staakt verkoop Nexus 6

Google is gestopt met de verkoop van de Nexus 6 van afgelopen jaar. De Nexus 6 die nog door Motorola werd gemaakt onder Google’s leiding verdwijnt hiermee snel uit de handel. Helemaal verdwenen is het toestel nog niet, want hoewel Google het toestel zelf niet meer verkoopt zijn er nog flink wat winkels die het toestel nog op voorraad hebben. Wel komt er een einde aan de grootste Nexus-smartphone tot op heden.

Google heeft besloten de Nexus 6 niet langer te verkopen, nu de nieuwe Nexus 5X en Nexus 6P beschikbaar zijn is de Nexus 6 overbodig geworden. De Nexus 6 beschikte over een gigantisch 6 inch scherm en al snel werd duidelijk dat Google en Motorola hiermee hun hand hadden overspeeld. Hoewel er een groep gebruikers is die graag een wat groter toestel gebruiken, bleek 6 inch echt te groot te zijn. Daarnaast was de Nexus 6 ook het eerste toestel van Google met een wat forser prijskaartje. Dit alles zorgde ervoor dat de verkoopaantallen van de Nexus 6 behoorlijk tegenvielen. Exacte aantallen zijn nooit gepresenteerd maar het is waarschijnlijk een van de slechtst verkopende Nexus-toestellen ooit.

Inmiddels zijn er nieuwe Nexus-toestellen op de markt verschenen, de Nexus 5X van LG en de Nexus 6P van Huawei. Beide toestellen zijn in Nederland verkrijgbaar en lijken op meer enthousiasme te kunnen rekenen dan de Nexus 6.