1 min

Motorola en Google zullen de Nexus 6 vanaf volgende week in de verkoop doen in Nederland. Dat maakt importeur Tech Data bekend nadat verscheidene webshops al een leverdatum op hun site plaatsen. Vooralsnog zal alleen de variant met 32GB opslagruimte hier in de verkoop gaan.

De Google Nexus 6 is door Motorola ontwikkeld, in samenwerking met Google. Het is de eerste smartphone die is voorzien van Android 5.0 Lollipop (review), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. De lancering van de smartphone werd ook juist vanwege dit besturingssysteem enkele weken uitgesteld: het bleek namelijk dat er een bug in het besturingssysteem zat waardoor Vodafone-klanten niet konden sms’en. Deze bug is met de uitgave van Android 5.0.1 opgelost.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de Nexus 6 precies in de verkoop gaat, maar dit zal in ieder geval vrijwel zeker volgende week gebeuren. Importeur Tech Data wacht nog op de eerste levering. De Google Nexus 6 komt in varianten met 32 en 64GB aan opslagruimte, vooralsnog komt alleen de eerstgenoemde versie. Het toestel heeft geen beschikking over een microSD-slot en de opslagruimte is dus niet op die manier uit te breiden.

De Nexus 6 met 32GB heeft een adviesprijs van 649 euro, de variant met 64GB kost vijf tientjes extra.