1 min

Google heeft bekendgemaakt dat de verkoop van de Nexus 6-smartphone en de Nexus 9-tablet niet zo goed loopt als van te voren was verwacht. De producten verkopen een heel stuk slechter dan de voorgangers, de Nexus 5 en de Nexus 7.

Google heeft enkele forse wijzigingen doorgevoerd in zijn Nexus-producten en dat heeft gevolgen gehad voor de verkoop. Waar de Nexus 5 en de Nexus 7 zeer redelijke hardware hadden voor een scherpe prijs, heeft het bedrijf bij de Nexus 6 en Nexus 9 gekozen voor hele goede hardware maar ook voor een fors prijskaartje. Dat prijskaartje schrikt potentiële kopers nu af, daarnaast heeft Google besloten om een phablet uit te brengen in plaats van een echte smartphone. De Nexus 6 beschikt over een 6 inch-scherm en niet iedereen zit te wachten op zo’n groot toestel.

De omzet uit de Google Play Store valt dan ook tegen en dat is voornamelijk toe te schrijven aan de slechtere hardware-verkopen. Waar de omzet jaar over jaar steeds met zo’n 23 procent groeide is de omzet het afgelopen kwartaal gedaald met twee procent.

We hoeven echter geen medelijden te hebben met Google want het bedrijf wist het afgelopen kwartaal een omzet te boeken van 17,3 miljard dollar en een winst van 3,59 miljard dollar.