2min

HP heeft bekendgemaakt dat het inderdaad een fout heeft gemaakt met een aantal HP Pavilion 17-laptops. Deze werden verkocht als zijnde quadcore-laptops, maar blijken helemaal geen vier rekenkernen te hebben, in plaats daarvan zitten er maar twee rekenkernen in en zijn de prestaties van de modellen ook veel minder. HP gaat de fout nu herstellen.

Gisteren schreven we dat HP een grote fout heeft gemaakt en per ongeluk laptops had verkocht die een quadcore-processor zouden moeten hebben maar in de praktijk slechts twee rekenkernen hebben. HP stelt dat de fout erin is geslopen bij het maken van de specificatielijsten van de betreffende HP Pavilion 17 modellen. Daarin zit een AMD A8-7050 en hoewel AMD A8-chips eigenlijk altijd over vier rekenkernen beschikken heeft dit specifieke model er maar twee. HP heeft op de eigen website, richting de winkels en in reclames steeds geadverteerd met quadcore en daardoor is het bedrijf ook aansprakelijk te stellen voor het niet leveren van het verwachte product.

HP gaat nu als eerste alle communicatie aanpassen zodat er wel weer netjes wordt vermeld dat het gaat om een dualcore processor. Vervolgens zal het alle klanten die een dergelijke laptop hebben gekocht en die zich nu meldden moeten gaan voorzien van een gepaste oplossing. Dat kan zijn dat HP de laptops gaat omruilen tegen een ander model waar wel een quadcore-chip in zit, dat mensen een gedeelte van hun geld terug kunnen krijgen of dat HP de laptops gaat openschroeven en de chip gaat vervangen door een quadcore-model.

Wat HP precies van plan is te doen voor bestaande klanten is nog niet duidelijk. Hierover kon het op dit moment nog geen uitspraken doen. In elk geval is het voor mensen die een HP Pavilion 17 gekocht hebben met typenummer p030nd, p031nd of p074nb verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de winkel waar je het model hebt gekocht, zodat je in aanmerking komt voor de herstelcampagne van HP.