2min

Microsoft heeft per ongeluk gezorgd voor veel frustraties bij gebruikers van Windows Live Mail. De verouderde mailclient wordt nog door veel mensen gebruikt, maar Microsoft onderhoudt de applicatie eigenlijk niet meer. Toch is er nu een update verschenen die ervoor moet zorgen dat de applicatie blijft werken met de maildiensten van het bedrijf uit Redmond. De update zorgt echter voor veel problemen en crashes.

Microsoft wil de komende weken wijzigingen gaan doorvoeren in zijn maildiensten en dat kan ervoor zorgen dat Hotmail, Live, MSN, en Outlook-adressen niet goed meer werken in combinatie met Windows Live Mail. Aangezien de applicatie nog steeds een groot aantal gebruikers geniet besloot Microsoft de applicatie dan toch maar van een update te voorzien om ervoor te zorgen dat de applicatie blijft werken, deze update is echter minder goed uitgepakt want veel mensen hebben nu problemen en zien de applicatie met regelmaat crashen.

Microsoft raadt al een hele tijd gebruikers aan om te upgraden naar Windows 8.1 of Windows 10 en de ingebouwde mailapplicatie van dit besturingssysteem te gebruiken. De reactie van veel gebruikers hierop is echter dat deze mailapplicatie veel minder features biedt dan Windows Live Mail en ze daarom de verouderde applicatie willen blijven gebruiken. Windows Live Mail is een mailclient die enorm veel lijkt op het bekende Outlook, maar dan gratis en iets beperkter is. Windows Live Mail komt voort uit een pakket applicaties genaamd het Windows Essentials Pack, hierin zat vroeger ook MSN Messenger.

De problemen met de applicatie lijken zich voornamelijk in Windows 10 voor te doen, volgens sommige gebruikers kan het helpen de applicatie te draaien in Windows 8 compatibiliteitsmode.