2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

NXP heeft een nieuwe chip ontwikkeld die wearables een langere accuduur moet bezorgen. Volgens de chipfabrikant kunnen wearables straks maar liefst een maand werken zonder opnieuw opgeladen te worden. Een grote vooruitgang in een productgroep waar opladen als een groot probleem wordt gezien.

Wearables zijn een nieuwe productgroep waar veel mensen nog steeds aan moeten wennen, maar langzaam kiezen steeds meer mensen voor een wearable en onder sporters is al razend populair. Het grootste minpunt aan wearables is toch wel dat ze zo vaak opgeladen moeten worden, NXP stelt de oplossing te hebben met hun nieuwe chip. De chip draagt de naam QN 9080 en is ontwikkeld samen met een aantal fabrikanten die fitness apparatuur ontwikkelen. De chip maakt gebruik van een ARM Cortex-architectuur en een 2,4 GHz Bluetooth-radio.

De grote winst zou zijn behaald in de Bluetooth-connectiviteit die volgens NXP maar liefst 40 procent energiezuiniger is dan eerdere modellen. Maar ook de processor is flink wat energiezuiniger en kan maar liefst twee keer zolang doen met dezelfde accucapaciteit. Volgens NXP is deze chip altijd beschikbaar, kunnen er meerdere apps tegelijk worden uitgevoerd zodat allerlei sensoren kunnen worden uitgelezen. Bij een wearable zonder beeldscherm zou een accuduur van een maand gehaald kunnen worden. Als een fabrikant ervoor kiest een scherm toe te voegen kan de accucapaciteit fors afnemen.

Vorige week presenteerde ook Samsung een nieuwe bio-processor, die ook allerlei nieuwe fitness mogelijkheden moet gaan bieden en over nog meer sensoren beschikt. Samsung repte echter niet over accuduur, dus het is niet helemaal duidelijk of Samsung eenzelfde accuduur kan bieden.