1 min

Qualcomm heeft zijn aanbod verder uitgebreid in chips die geschikt zijn voor wearables. Naast de eerder dit jaar gepresenteerde Snapdragon 2100 is er nu de Snapdragon 1100. Deze chip beschikt over minder rekenkracht en ene langere accuduur, maar kan wel nog steeds 4G, Bluetooth en Wifi-verbindingen maken.

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 1100 is een chip met een enkele Cortex A7-kern en beschikt over net voldoende rekenkracht voor wearables. Volgens Qualcomm is vooral rekening gehouden met de accuduur, want in stand by-mode met een 4G-verbinding houdt de processor het 7 dagen vol met een kleine accucapaciteit, vergelijkbaar met die in wearables.

De chip is verder niet compleet gestript want zo is er bijvoorbeeld wel gewoon ondersteuning voor de hardware cryptographic engine, waarmee gegevens op een wearable kunnen worden versleuteld. De aanwezigheid van 4G, Bluetooth en WiFi is ook mooi meegenomen en tot slot kan de chip ook zijn locatie bepalen via multi-gnss.

Partners van Qualcomm kunnen de chip nu afnemen bij het bedrijf en dat wordt ook al in ruime hoeveelheden gedaan, volgens Qualcomm verschijnen er begin volgend jaar al zeker 100 producten met deze chip.