1 min

Qualcomm heeft een speciale chip ontwikkeld voor wearables, de Qualcomm Wear 2100 is helemaal ontworpen met het oog op wearables en dat betekent waarschijnlijk dat accuduur een van de belangrijkste pijlers is. Volgens Qualcomm is de chip kleiner en zuiniger dan smartphone-chips.

De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm heeft in navolging van enkele van zijn concurrenten nu ook een chip ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor wearables, zoals smartbands en smartwatches. De chip is een stuk kleiner en energiezuiniger dan zijn smartphone-tegenhangers.

Volgens Qualcomm is de chip ongeveer 30 procent kleiner en 25 procent energiezuiniger dan bijvoorbeeld de Snapdragon 400 die tot op heden veel werd gebruikt in wearables. Mogelijk levert deze chip een extra dag accuduur op bij een aantal modellen.

De chip beschikt over een processor en de nodige communicatie-technologieën, zo kan de chip verbinden met het internet via WiFi, Bluetooth en LTE (4G). Verder heeft Qualcomm de chip voorzien van de nodige sensoren waarmee biometrische gegevens verzameld kunnen worden.

De chip zal dit jaar in verschillende wearables gaan debuteren en dan moet duidelijk worden hoe goed de chip precies is.