1 min

Acer heeft twee nieuwe monitoren geïntroduceerd met een beeldformaat van 25 en 27 inch. De schermresolutie van beide modellen bedraagt 2560 x 1440 pixels en beide modellen beschikken over een HDMI en USB Type-C ingang voor video.

Deze monitoren zijn zeer geschikt voor laptops, bijvoorbeeld de 12 inch Apple MacBook, en smartphones die beschikken over de nieuwe USB Type-C-aansluiting, dat is de USB-kabel die ook onderste boven in de aansluiting past. Door deze MacBook of een andere laptop met een USB Type-C-aansluiting hierop aan te sluiten kan het beeld worden gedupliceerd of worden uitgebreid naar deze monitor terwijl gelijktijdig de laptop wordt opgeladen. Daarnaast is deze poort en kabel ook geschikt voor data-overdracht, de USB-Hub in de monitor biedt daarmee ook extra aansluitingen. Zo zijn er op de monitor nog twee USB-poorten te vinden waarop bijvoorbeeld een toetsenbord en muis kunnen worden aangesloten.

De H7 monitoren ondersteunen voor 100 procent het sRGB-palet en bieden daarmee een zeer goede kleurweergave. De monitor komt in februari beschikbaar voor een adviesprijs van 499 dollar. Waarschijnlijk is de europrijs ongeveer hetzelfde.