2min Devices

Samsung presenteert externe SSD-serie tot maximaal 2TB

Samsung heeft een nieuwe serie SSD’s gepresenteerd, namelijk externe SSD’s met de naam Samsung Portable SSD T3. Deze portable SSD’s bieden snelle externe opslagcapaciteit, handig voor mensen die snel back-ups willen maken of veel onderweg zijn. Voor de data-overdracht maken de SSD’s gebruik van een USB 3.1-poort en kabel.

De Samsung Portable T3 SSD’s zijn de opvolgers van de Portable T1-serie van vorig jaar. Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de SSD’s van vorig jaar is de ondersteuning van USB 3.1 en de toevoeging van een 2TB-model. De Samsung Portable T3 SSD’s zijn beschikbaar in vier formaten, namelijk 250GB, 500GB, 1TB en 2TB. De behuizing is gemaakt van metaal is 74x58x10,5mm en wegen slechts 50 gram.

Daarmee zijn de SSD’s wel wat dikker en zwaarder dan de modellen van vorig jaar, maar de stevige metalen behuizing zorgt ervoor dat ze een val van twee meter eenvoudig kunnen opvangen. Ook drukverschillen kunnen worden opgevangen door de behuizing. De lees- en schrijfsnelheden van de SSD’s zijn maximaal 450MB/s en Samsung kiest opnieuw voor het bestandssysteem exfat. Ook is er gedacht aan mensen die hun data willen beveiligen, er is ondersteuning voor 256bits aes-encryptie.

De SSD’s worden als eerste in februari beschikbaar gemaakt in China, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en enkele Europese landen. In maart komen de SSD’s vervolgens in Nederland en België beschikbaar, adviesprijzen volgen op een later moment.