1 min

Het was al enige tijd bekend dat Spotify op de achtergrond bezig was met het uitbreiden van het aanbod, onder andere muziekvideo’s en clips moeten standaard beschikbaar gaan komen voor alle gebruikers. Zover is het echter nog niet, maar Spotify-gebruikers in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Zweden kunnen de eerste video’s al bekijken in de Android-app en vanaf volgende week in de iOS-app.

Spotify heeft de eerste licentie-overeenkomsten weten uit te breiden met videocontent en deze wordt nu toegevoegd in de eerste drie landen. Uiteindelijk zou Spotify straks ook graag muziekvideo’s willen aanbieden, maar op dit moment gaat het nog om videoclips die relevant zijn voor de muziek naar waar geluisterd wordt. Ook heeft Spotify een samenwerking met bedrijven die speciaal video’s gaan ontwikkelen of aanbieden rondom muziekthema’s.

Spotify is daarnaast ook een samenwerking aangegaan met de BBC, Comedy Central en Vice om videocontent te leveren. Het hele idee achter video’s op Spotify is om de gebruiker meer tijd in de app te laten doorbrengen, nu is de app vaak op de achtergrond actief en dat wil Spotify een beetje veranderen. Je zou kunnen stellen dat Spotify een beetje de concurrentie zoekt met YouTube, maar dan met meer professionele content.

Op dit moment is de videocontent alleen beschikbaar in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Gebruikers kunnen de videocontent bekijken via de Android-app en vanaf volgende week ook via de iOS-app. Later volgen de andere apps en waarschijnlijk ook meer landen.