1 min

Spotify experimenteert steeds meer met videocontent in zijn mobiele apps. Op dit moment is de videocontent van Spotify alleen te bekijken in een beperkt aantal landen, maar het bedrijf werkt wel aan steeds meer content. Wat de uiteindelijke plannen van de muziekdienst zijn is nog niet duidelijk, maar een complete videodienst van Spotify klinkt zo gek nog niet.

Spotify biedt op dit moment zijn videocontent in slechts vier landen aan; namelijk in Duitslands, de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Deze content bestaat uit afleveringen en video’s van de BBC, Comedy Central en MTV, daarnaast is het bedrijf nu begonnen aan de productie van twaalf eigen videoseries. Deze series gaan onder meer over de muziekgeschiedenis en over de hiphopscene in de Verenigde Staten. In de toekomst wil Spotify ook animatieseries en comedy’s gaan produceren.

Al deze content wordt verspreidt via de Spotify-app op de mobiele platformen, vooralsnog kiest Spotify voor de vier eerder genoemde landen, maar bij succes wordt het aanbod waarschijnlijk snel breder getrokken. Zeker voor de content die het zelf gaat produceren. Hoever de video-ambities van Spotify reiken is niet helemaal duidelijk, maar wellicht dat het bedrijf op termijn Netflix achterna wil. We houden het in elk geval in de gaten.